Saturday, October 28, 2006

Nederlanse Post...

Beste allemaal

Hier dan mijn eerste poging to bloggen, ik zal proberen het regelmatig te doen als zal het niet zo vaak zijn als Erica.
Deze week hadden we drie dagen vakantie dit omdat het dinsdag Idul Fitri was. Idul Fitri is het feest na de Ramahdan, dit feest begint eigenlijk de dag er voor om 19:00. Om 18:00 begint de mosque met het gebed voor het einde van het vasten dit duurt ongeveer to 19:00 en dan begonnen de trommels te trommelen en de mosque’s een kort gebed te zingen dit duurde to 4:00 s’ochtends. De luidspreekers van de mosque en de trommels waren lekker dicht bij dus konden we ze goed horen. Maar gelukkig vielen we rond 22:30 in slaap en werden we wakker gemaakt rond 6:00 door onze Brynne.
Dinsdag hebben we bij onze Indonesiese vrienden gegeten en de kinderen konden daar een video zien. Woensdag zijn we naar de “Bandung Salju” geweest ,zie foto’s. Bandung sneeuw show. We zijn zeer blij met deze vriendschap, dit stel hebben we ontmoet in de kerk en we hebben regelmatig kontact, wij kunnen onze Indonesies oefenen en zij kunnen hun engels beoefenen. Ook zijn ze van goede huize en hebben dus geen financiele hulp nodig, dit is een van de vele problemen dat de andere MAF families hebben met hun vrienden of buren, zij worden regelmatig gevraagt om geld te lenen wat brengt de moeilijkheid met zich mee, wat de achter grond is van hun vriendschap? Donderdag en vrijdag moesten wij en de kinderen weer naar school, Hugo is Donderdag gegaan en Erica heeft op de kinderen gepast en vrijdag visa versa. De kinderen hebben het zeer naar hun zin op school en Marc en Brynne vermaken zich met de Ibu’s en de buurjongetjes. Brynne begint eindelijk weer op Brynne te lijken na dat de Bacterial huid infectie eindelijk over wonnen is. Ze is altijd zeer blij geweest maar nu begint ze echt meer te “praten”. We hebben Donderdag ook onze eerste echte regenbui gehad ik moest de kinderen met de motor ophalen van school, we kwamen dus behoorlijk nat aan. De regen was goed want we hebben al een poos problemen met onze water voorziening.

2 comments:

Anonymous said...

Leuk Huug!!

Ik zie het nu pas op mijn werk...onze computer is al een paar dagen in de maak en dus kan ik jullie belevenissen niet volgen.

Hier alles goed hoor! Ons regen seizoen is ook begonnen ;o)
Noord-westerstorm windkracht 9 vannacht!! Heerlijk!!!! Gelukkig zeggen ze hier niet dat wind SLECHT voor je is, anders vielen ze nu bij bosjes neer......

Liefs, Marieke

Anonymous said...

dankjewel, Hugo, dat je nu in het Nederlands hebt geschreven. We waarderen dat heel erg. We kijken uit naar je volgende verhaal. Jan en Frieda