Tuesday, December 12, 2006

Blog a la Nederlanse...

Zo al weer een poosje geleden, we zijn nu in onze derde week van Unit 3 en we kunnen steeds meer met onze buren en vrienden praten, Dit betekend dat we ook steeds meer leren over onze buren. Vandaag voor het eerste een lekke band gekregen met de motor, s’middags is het mijn taak (hugo) om de kinderen van school te halen. Normaal brengt Erica ze naar school in lopend zo krijgen we allemaal wat beweging en ik haal ze dan op met de motor, ik loop s’ochtends alleen naar school en met Erica terug. In iederegeval ik was op de motor en had Marc met me mee en ik zou Christiaan van school halen hij blijft s’maandags op school voor het voetballen, we waren bijna bij school toen ik merkte dat mijn achterband zachter werd dus bij school gestopt Christiaan opgehaalt en lopend met de motor naar de banden plak “winkel” het is een zijl gespannen langs de weg waar 1 of 2 jongens zitten die banden plakken voor motors, fietsen, en auto’s. Mijn lekkeband koste me 5000Rp dat is ongeveer € 0.50 en het was in een kwartiertje gedaan. Op deze foto is er ook een kleine Warung te zien waar je kunt eten, drinken en wat andere dingen kunt kopen. Wat ons op valt is dat je veel mannen en jongens langs de straat of bij de kleine “Warungs” ziet zitten. Ze spelen de hele dag domino of schaak. De vrouwen of meisjes zijn thuis, normaal gesproken spelen de vrouwen geen domino of schaak, ze “mogen” dit niet want dat zou betekenen dat het huis werk niet wordt gedaan. Er zijn ook andere voorbeelden er is een jonge familie vlakbij ons die een Warung hebben ze zijn net een paar jaar getrouwed en hebben een dochtertje dezelfde leeftijd als Brynne, ze werken alle bij in de Warung waar ze dan overdag ook leven, eten, en hun siesta houden, het dochterje speelt in het winkeltje of er voor, de kinderen leer hier vroeg om uit tekijken voor motors.

Mikah, Christiaan, en Aidan hebben het nog steeds goed naar het zin op school. Ze hebben alle 3 met het Christmas progamma mee gedaan Mikah moest een “Solo” singen en de jongens zongen in het koor, heel mooi en goed voor berijd.
Aidan heeft de gewoonte om elke dag even langs de school zuster te gaan, kijken of ze er wel is en misschien heeft hij wel een schrammetje of of iets anders kleins zodat ze wat voor hem kan doen.
Christiaan vind voetbal heel leuk maar vindt zijn sinterklaas kadootje ook heel leuk een gameboy spelletje waar hij dan ook regelmatig komentaar overgeeft hoe ver hij is en wat je allemaal moet doen.
Mikah leest veel, tekent, en maak hele wereldjes met de playmobil, my little pony’s, en lego.
Marc is een handvol voor de Ibu’s hij speelt graag met motors, gereedschap, bijde echte en speelgoed. En af en toe laat hij de Ibu’s ook schrikken zoals laatst sloot hij zich zelf op in onze slaapkamer en deed als of hij sliep, wel de Ibu’s zagen het al spelen met het stopcontact, met onze`spullen, of uit het raam. Toen zxe eindelijk de deur open kregen lag hij op bed met de handen onder het hoofd.
Brynne word took steeds ouder ze is een echte scharrelaar en de buren hebben haar de ook regelmatig op bezoek, ze houd van trap op en trap af deur in deur uit, de buren en de Ibu’s vinden dit maar niets want ze zijn bang dat ze valt. Indonesiers zijn zeer voorzichtig met kinderen??
We hopen dat jullie allen goede voorbereidingen hebben voor de feestdagen groeten van uit warm Bandung. Feunekes Familie.

1 comment:

Anonymous said...

leuk om te lezen waar jullie kinderen mee bezig zijn.
We wensen jullie alvast goede kerstdagen en Gods zegen voor 2007 toe.
De Malda's uit Pernis